top of page

ma 11 dec

|

Utrecht

Planalogic: 'first time right'

Hugo Jager van Planalogic presenteert een beoogde innovatie, waarmee kansrijke locaties en kavels zichtbaar worden. Op basis van real time data worden locaties gerangschikt op impact, haalbaarheid en maakbaarheid.

Planalogic: 'first time right'
Planalogic: 'first time right'

Tijd en locatie

11 dec 2023 15:00 – 17:00

Utrecht, Euclideslaan 1, 3584 BL Utrecht, Nederland

Het event

Herken je dit voor jouw te ontwikkelen gebied, locatie of kavel?

• Vergunningsverleningsprocedures die oneindig zijn en te veel capaciteit vergen.

• Steeds terug moeten naar de tekentafel omdat eisen niet gehaald worden op een locatie.

• Ontwikkelingen die uiteindelijk vastlopen en voor alle partijen verloren tijd betekenen.

En dat terwijl er een woningbouwopgave ligt van 900.000 nieuwe woningen voor 2030. Waarbij ook de noodzaak hoort om in de komende 3 jaar veel vergunningen af te geven. Echter, het vergunningsproces is overbelast door de beperkte capaciteit en het vele rework dat ontstaat uit pogingen om het programma en de duurzaamheidseisen te verenigen met een gezonde business case. 

Als het doel is om veel woningen te bouwen die duurzaam en betaalbaar zijn, met voldoende rendement, dan is het logisch om te focussen op kansrijke projecten waarbij veel woningen worden ontwikkeld die efficiënt – het liefst in een keer – het vergunningproces doorlopen: het ‘first-time-right’ principe.

Uitnodiging

Hugo Jager van Planalogic presenteert op maandagmiddag 11 december een beoogde innovatie waarmee die kansrijke locaties en kavels zichtbaar worden. Op basis van real time data worden locaties gerangschikt op impact, haalbaarheid en maakbaarheid. Resultaat van deze analyse vooraf is een versnelling van de woningbouwopgave door de aandacht te richten op de projecten met de grootste bijdrage (aantallen, duurzame, betaalbare en rendabel te bouwen woningen) en de laagste risico’s (omgevingsvergunning binnen 3 jaar).

Gezocht

11 december presenteert Planalogic het projectvoorstel inclusief benodigde financiering om tot deze doorontwikkeling te komen. Met hun huidige instrumentarium is de basis reeds gelegd. 

Planalogic is op zoek naar ‘launching customers’ (projectontwikkelaars, corporaties en gemeenten) die hun te ontwikkelen locaties/kavels willen analyseren en daarmee de meest kansrijke locatie ontdekken voor de versnellingsopgave in de woningbouw.  

Locatie 

De presentatie vindt plaats bij ROM Utrecht Region aan de Euclideslaan 1 (3584 BL) in Utrecht. Aanmelden kan tot dinsdag 5 december 2023.

Event delen

bottom of page