top of page

ma 12 jun.

|

Utrecht

Strategische keuzes maken in duurzame installaties

Er zijn wel 200 merken en duizenden typen warmtepompen. De hoeveelheid aan keuzes roept wellicht vragen op. Deze bijeenkomst geeft praktisch inzicht in de meest gebruikte en meest geprogrammeerde duurzame installatieconcepten en voor welke woningtypen die het best geschikt zijn.

Strategische keuzes maken in duurzame installaties

Tijd en locatie

12 jun. 10:00 – 13:00

Utrecht, Kanaalweg 30, 3526 KM Utrecht, Nederland

Het event

Er zijn wel 200 merken en duizenden typen warmtepompen. Samen met de keuze voor afgifte- en ventilatiesystemen, en alles afgestemd op de schilkwaliteit van de woning, leidt dit tot een grote hoeveelheid keuzes voor een woningcorporatie. De hoeveelheid aan keuzes roept wellicht vragen op, zoals: Wat zijn de meest gebruikte en meest geprogrammeerde duurzame installatieconcepten voor individuele woningen? En hoe zijn deze optimaal te koppelen aan de verschillende woningtypen in de bestaande bouw? Deze bijeenkomst geeft praktisch inzicht in de meest gebruikte en meest geprogrammeerde duurzame installatieconcepten en voor welke woningtypen die het best geschikt zijn.

Waarom deze bijeenkomst?

Woningcorporaties moeten de komende jaren meer huurwoningen sneller verduurzamen en verbeteren. Hierover zijn met het kabinet afspraken gemaakt in ruil voor verlaging en uiteindelijk afschaffing van de verhuurderheffing. Zo zijn er na 2028 geen corporatiewoningen meer met een slecht energielabel E, F of G en worden CV-ketels vervangen door duurzamer alternatieven. Dat betekent dat ongeveer 250.000 woningen moeten worden aangepakt. Deze bijeenkomst belicht een nieuwe versie van de publicatie Strategische keuzes in duurzame installaties, die eind mei online komt. Daarin komt ook een 'Duurzame Warmteschijf' te staan, als visuele samenvatting van de belangrijkste vuistregels. De publicatie is gemaakt door Aedes, Techniek Nederland, Bouwend Nederland, Stroomversnelling en Onderhoud NL in samenwerking met een groot aantal experts.

Programma

09.45 uur Inloop (koffie/thee)

10.00 uur Opening: welkom, doel bijeenkomst en toelichting programma  

10.10 uur Presentatie over de Duurzame Warmteschijf en nieuwe versie van de publicatie "Strategische keuzes in duurzame installaties" door José van der Loop en Marten Witkamp (Stroomversnelling)

10.45 uur Pauze

11.00 uur Ask Me Anything met: Mark Sprenkels (Breman Installatietechniek), Rudy Grevers (Alklima Mitsubishi), Michiel Laurense (Dura Vermeer)

11.45 uur Afronding

12.00 uur Napraten en netwerken

Voor wie?

De bijeenkomst is interessant voor: managers vastgoed, adviseurs duurzaamheid, medewerkers onderhoud, en ketenpartners van woningcorporaties werkzaam in de Provincie Utrecht.

Organisatie

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Bouwend Nederland, Stroomversnelling, Techniek Nederland, OnderhoudNL en RWU.

Event delen

bottom of page