top of page

Blauw-groene daken

Op donderdag 19 januari waren we te gast bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en kregen we uitleg en informatie over het slimme blauw-groene dak. Dit dak is gerealiseerd als onderdeel van project Resilio.

Jan Henk Tigelaar van Rooftop Revolution liet ons het dak zien en gaf ter plaatse meer informatie over de kernmerken en mogelijkheden van het dak. Het dak dient als waterberging, dat is voorzien van software. Die software maakt het dak 'slim' en bepaalt op basis van (weer)data of waterberging moet plaatsvinden of dat er moet worden geloost op het openbare rioolnetwerk. Ook liggen er zonnepanelen en heeft het dak diverse planten en kruiden.

Thomas van der Vlis van woningcorporatie de Alliantie gaf een presentatie, waarin de ervaringen en geleerde lessen van een blauwgroen dak op een woningcomplex van deze woningcorporatie werden gedeeld. Job Zaal van Solar Sedum B.V. informeerde ons over de (blauw)groene daken die het bedrijf aanlegt in combinatie met zonnepanelen.


Dit evenement was een samenwerking tussen Nationaal Dakenplan, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Groene Huisvesters en RWU. Voor meer informatie: neem contact op met de programmamanager duurzaamheid.


Comments


bottom of page