top of page

Feestelijke oplevering De Houttuin in Woerden

Met de organisatie van een groot buurtfeest voor en door bewoners is de succesvolle oplevering van 265 duurzame appartementen in het project De Houttuin in Woerden gevierd. Nu alle appartementen zijn opgeleverd en de bewoners hun eigen plek gecreëerd hebben, werd het tijd om dit met elkaar te vieren. De Houttuin is het eerste project van een omvangrijke herontwikkeling van het bedrijventerrein Nieuw-Middelland naar een gemengd stedelijk woongebied.


Onder de naam 'Houttuin Ontmoet' stond de middag in het teken van elkaar beter leren kennen en op die manier met elkaar zorgen voor een prettige woon- en leefomgeving. Dit buurtfeest symboliseert de sterke gemeenschapsgeest die gemeente Woerden, Cazas Wonen, CBRE en BAM Wonen in De Houttuin willen creëren. "We willen alle bewoners en betrokkenen bedanken voor hun inzet en enthousiasme gedurende dit hele project. Wij hebben genoten van deze speciale dag en wensen alle bewoners samen veel woonplezier toe in deze bijzondere omgeving."


Houttuin Ontmoet

Samen sterk voor woongeluk in een festivalachtige sfeer. Bewoners, projectbetrokkenen en lokale culturele organisaties bemanden kraampjes waar ze hun eigen activiteiten organiseerden. Hierdoor kregen ze de kans om hun buren te ontmoeten. Ook konden bewoners met elkaar speeddaten, samen fotoshoots maken of gezellig bijkletsen met een hapje en een drankje. De enthousiaste brassband Ritmo zorgde voor een spectaculaire muzikale opening, waardoor de feeststemming er direct al goed in zat. De Boerenkapel van Harmonie de Vriendschap uit Woerden gaf aan het einde van het feest nog een spetterend optreden.


Duurzame toekomst

De Houttuin is een ontwikkeling van Cazas Wonen in samenwerking met BAM Wonen. Gelegen op de voormalige locatie van het FNV-kantoor omvat de ontwikkeling zes moderne woongebouwen met in totaal 265 appartementen. De diversiteit aan woningen bestaat uit 82 sociale huurappartementen voor Cazas Wonen, 99 vrije sector huurappartementen voor CBRE Investment Management en 84 koopappartementen.


De Houttuin is ingericht als een stadscampus met openbare levendige buitenruimtes die uitnodigen tot sociale interactie. Duurzaamheid zorgt voor een prettige woon- en leefomgeving. Zo hebben de gebouwen onder andere een goede isolatiewaarde, is er uitsluitend gebruik gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen en zijn er zijn mos-sedumdaken aangebracht evenals vleermuiskasten in de gevels. Ook de buitenruimte wordt maximaal duurzaam, ecologisch verantwoord en met oog voor biodiversiteit ingericht. De ruimte tussen de gebouwen is beplant met bomen, struiken en grassen. Het regenwater dat van de daken stroomt, wordt op het terrein opgevangen in wadi’s en in de langs het project gelegen sloot, om verdroging van de bodem te voorkomen.


Herontwikkeling

Dit project voorziet in een enorme woningbehoefte. Een heel mooi begin van de herontwikkeling van Nieuw-Middelland. Komende jaren zullen meer kantoren plaatsmaken voor woningen. Daarmee krijgt Woerden er een levendige wijk bij waar veel mensen graag wonen.

コメント


bottom of page