top of page

Hulp met energie besparen

De energierekening wordt nu fors hoger voor veel mensen. Dit merken veel huurders in hun portemonnee. Viveste kan de energierekening niet verlagen, net zoals we boodschappen niet goedkoper kunnen maken. Wij begrijpen de zorgen van onze huurders heel goed en willen u laten weten hoe we hulp bieden.


Duurzame maatregelen zorgen voor minder energieverbruik

Een lager energieverbruik is nu belangrijker dan ooit. Daarom gaan we sneller de minder goed geïsoleerde woningen verbeteren. Dit kost echter tijd, en kan helaas niet voor al onze woningen tegelijkertijd.


Lagere energierekening door thuis minder energie te verbruiken

Wel kunt u zelf al kleine energiebesparende maatregelen in huis nemen. Denk bijvoorbeeld aan radiatorfolie en tochtstrips. Hieronder geven we u de 24 beste tips.In Houten zijn energiebespaarcoaches Ad, Ardy, Frans, Fred, Hans, Henk, Mick en Yasser begonnen met het geven van persoonlijk advies aan huurders met een laag inkomen (minima). Daarna komen alle Houtense huurders in aanmerking voor een bezoek van de energiebespaarcoach, om energie en dus kosten te besparen.In Wijk bij Duurstede starten energiecoaches Inez, Wim, Ernest, Willem, Egbert en Sarida op korte termijn in de wijk de Engk met het geven van onafhankelijke gratis energiebespaaradviezen bij huurders thuis.


Wilt u een energiegesprek op maat, met een vrijwilliger van EnergieRijk Houten of het Energieloket Wijk bij Duurstede? Dat kan! Meld u zich aan:


Houten: EnergieRijk Houten


Wijk bij Duurstede: Energieloket


Of mail naar energieloketwijkbijduurstede@gmail.com

We geven alvast een aantal tips, wat u zelf kunt doen:

Lees alle 24 tips hier.


Extra compensatie voor de laagste inkomens

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een eenmalige uitkering van €200 als extra compensatie. Als u in de bijstand zit ontvangt u dit bedrag automatisch. Dit wordt via de gemeente uitgekeerd. Ook gepensioneerden met alleen een AOW, IOW-gerechtigden en zelfstandigen met een laag inkomen komen in aanmerking. U moet de aanvraag dan wel zelf doen. De hoogte van deze compensatie is nog niet vastgesteld, maar zal enkele honderden euro’s zijn. Lees hier verder voor de informatie in uw gemeente:

Maatregelen van de landelijke overheid

Het Kabinet verlaagt in 2022 de energiebelasting. Een huishouden met een gemiddeld gas- en stroomverbruik betaalt hierdoor zo’n 400 euro minder belasting dan in 2021. De teruggave van de energiebelasting gaat omhoog van 560 euro naar 825 euro. Deze teruggave wordt verrekend op uw energienota. Lees hier meer: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/inzicht-in-je-energierekening/energiebelasting-2022/


Komt u als bewoner in de problemen met het betalen van de huur?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op (088 989 01 23). We bekijken dan uw situatie en zoeken samen naar een oplossing.


Lees het originele nieuwsbericht van Viveste hier.

Comments


bottom of page