top of page

Vecht en Omstreken doet huurders mooi aanbod zonnepanelen

Woningcorporaties hebben met de overheid een afspraak gemaakt dat hun woningvoorraad CO²-neutraal is in 2050. Ook wij zijn volop bezig om energiemaatregelen te nemen. Dat doen we bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen bij onze huurders. Hierdoor daalt hun energierekening. Voor de zonnepanelen betalen bewoners een kleine gebruikersvergoeding.Aanbod voor huurders Elk jaar krijgt een aantal huurders een aanbod voor zonnepanelen op hun dak. We selecteren welke woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dit heeft onder meer te maken met de ligging van het dak en de onderhoudsplanning. We willen elk jaar ruim 50 woningen voorzien van zonnepanelen.

Goed voor het milieu en een lagere energierekening Vecht en Omstreken koopt de zonnepanelen en zorgt voor de installatie. Bewoners besparen direct na plaatsing op hun energiekosten. Zij betalen ter compensatie elke maand een vergoeding voor het gebruik van de zonnepanelen. De gebruikersvergoeding is altijd (veel) lager dan het bedrag dat bewoners besparen met de zonnepanelen. Zo dalen de woonlasten en zijn bewoners goedkoper uit.

Samenwerking met Tenten Solar Voor de plaatsing van de zonnepanelen zijn we een samenwerking aangegaan met Tenten Solar Zonnepanelen B.V., een ervaren partij die jaarlijks duizenden huizen en bedrijfspanden voorziet van zonnepanelen. Bewoners krijgen een persoonlijk aanbod op maat waarbij het aantal zonnepanelen afhangt van het specifieke dak en de gezinssamenstelling. Geselecteerde bewoners ontvangen een brief met aanbod van Tenten Solar op de deurmat.


Lees het originele nieuwsbericht van Vecht en Omstreken hier.

Comments


bottom of page