top of page

PROJECTEN

Atriensis CO2-monitor

De CO2-monitor van Atriensis brengt de werkelijke CO2-uitstoot op woningcomplexniveau in kaart. De opdracht is begin 2022 verstrekt. De oplevering van de monitor wordt eind 2022 verwacht. Met de monitor zijn gegevens in de jaren 2019, 2020 en 2021 in te zien. Door de jaren met elkaar te vergelijken, zijn trends en ontwikkelingen in de vastgoedportefeuille waar te nemen. Voor de corporaties wordt daardoor ook inzichtelijk welke complexen achter blijven of juist voorop lopen. En of dat het gevolg is van een ingreep (zoals: onderhoud of renovatie), door bewonersgedrag of een gerichte actie of gebeurtenis, die van invloed is (geweest) op het energieverbruik en daarmee: de werkelijke CO2-uitstoot. 

 

Utrechtse Renovatieversneller: variantenstudie in één dag

Dit betreft een samenwerking tussen een aantal Utrechtse woningcorporaties en tien co-makers in de bouw- en installatietechniek. ‘De variantenstudie in één dag’ is in de kern een procesinnovatie, die via een slimme en geautomatiseerde wijze een versnelling in de renovatieaanpak realiseert. In 2022 is voor renovatiecomplexen van Bo-Ex, GroenWest en Provides de variantenstudie toegepast. Met succes! Voor de automatisering van een deel van het proces wordt een subsidie bij de Provincie Utrecht aangevraagd.  

Andere projecten woco’s

Egbert Kunst (mail 15 februari 2022): dubbel glas i.s.m. De Ronde Venen en Woerden. Verduurzamen en tegengaan energie-armoede.

pexels-yury-kim-585419.jpg
bottom of page