top of page

do 21 mrt

|

Utrecht

Inspiratiesessie Building Balance

Tijdens deze sessie worden woningcorporaties geïnformeerd over de toepassing van biobased materialen. De hoe-vraag staat hierbij centraal.

Inspiratiesessie Building Balance
Inspiratiesessie Building Balance

Tijd en locatie

21 mrt 2024 12:00 – 15:00

Utrecht, Laan van Maarschalkerweerd 2, 3585 LJ Utrecht, Nederland

Het event

In de grote renovatie én in de nieuwbouwopgave komende jaren kunnen woningcorporaties een bepalende rol spelen in opslag van CO2 in huizen en verdringen van intensieve veeteelt in Nederland door bouwmaterialen van eigen bodem te gaan toepassen. De beschikbaarheid, certificering en prijs van de materialen maakten echter dat hier nog weinig mee gebeurde. 

Sinds november 2023 loopt de Nationale Aanpak Biobased Bouwen: een transitieprogramma dat ook in regio Utrecht komende jaren de productieketens organiseert voor de groei, verwerking en toepassing van biobased bouwmaterialen van land tot pand.​

Op donderdagmiddag 21 maart 2024 ben je als Utrechtse corporatiebestuurder, medewerker én hun ketenpartners uitgenodigd voor een inspiratiemiddag biobased (ver)bouwen. Ervaar wat biobased bouwen nu al is, en gaat zijn, leer leveranciers kennen, zie hoe inblaas-isoleren met stro en hennep werkt, spreek andere corporaties hierover en raak geïnspireerd om er zelf werk van te gaan maken. ​We starten met een lunch. 

Wat je kan verwachten:​

 - Voorbeelden uit de praktijk van leveranciers, corporaties, en bouwbedrijven

- Informatie over o.a. beschikbaarheid, certificering, koolstofcertificaten en brandveiligheid.​

- Hulp bij vervolgstappen 

Event delen

bottom of page