top of page

WAAROM

De wereld moeten veranderen om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. En daarmee de opwarming van ons klimaat binnen de perken te houden. De gevolgen van de klimaatverandering zijn helaas al merkbaar. 

We moeten niet alleen onze energie en warmte anders opwekken, maar deze vraag ook reduceren. Dit zijn drie van de vijf thema’s binnen ons programma: ‘energie opwekken’, ‘energie besparen’ en ‘energieopslag’. Isoleren en installatietechniek spelen hierbij een centrale rol. 

De andere twee thema’s zijn: ‘klimaatadaptatie’ en ‘circulariteit’. De transitie is niet compleet als we onze bedrijfsvoering en bouwprojecten niet anders gaan inrichten. De bouw verbruikt veel materiaal. Dat moeten we niet meer zien als afval, maar als grondstof dat na gebruik weer kan worden hergebruikt. En onder het thema ‘klimaatadaptatie’ vallen maatregelen om hittestress te reduceren en te voorkomen, plus: waterberging. Door het veranderde klimaat wordt het niet alleen warmer, maar regent het vaker kort en heftig.

pexels-markus-spiske-2990650.jpg
bottom of page