top of page

Duurzaam voor elkaar bij Portaal

Duurzaamheid: we kunnen er niet meer omheen. Het gebruik van materialen, het produceren van voedsel, vervoer, wonen en werken: het belast de aarde. Het klimaat verandert door te veel CO2 uitstoot, natuurlijke grondstoffen raken op en ecosystemen herstellen niet meer.


Wij willen dat ook toekomstige generaties comfortabel en betaalbaar kunnen wonen in onze woningen. Dus bij Portaal staat duurzaamheid hoog op de agenda. We zetten ons in om de ecologische voetafdruk van onze activiteiten te verminderen. We willen het gebruik van vervuilende fossiele bronnen beperken en schone onuitputtelijke bronnen ten volle benutten voor onze woningen en wijken. Dat willen we voor elkaar krijgen, bij Portaal.


Duurzaam voor elkaar betekent ook dat we het samen willen doen en dat we de lasten eerlijk verdelen. Samen met onze bewoners, medewerkers, leveranciers, gemeenten en andere stakeholders. Duurzaamheid vraagt een brede maatschappelijke omslag in hoe we denken en doen, hoe we produceren en consumeren, hoe we wonen en leven. Het raakt ons allemaal. En we hebben allemaal ons steentje bij te dragen.


Samen weten we meer. Samen kunnen we meer. Samen krijgen we duurzaam voor elkaar.


Duurzaamheidsvisie


Onze eindbestemming is duidelijk: alle woningen CO2-neutraal in 2050. Dat klinkt nog heel ver weg. Maar het betekent dat we vandaag al moeten besluiten wat voor straks de beste duurzame keuze is.


En we willen niet alleen maar meer duurzaamheid. Het is ook onze kerntaak om te zorgen voor voldoende beschikbare en betaalbare woningen. Dat alles bij elkaar kost een hoop geld. En we kunnen iedere euro maar 1 keer uitgeven.


Dit betekent dat we onze duurzaamheidsambitie met beleid uitvoeren. Soms bouwen of renoveren we huizen die meteen voldoen aan de eisen van 2050. Vaker werken we daar naartoe, met isolatiemaatregelen of het plaatsen van zonnepanelen. Of door woningen aan te sluiten op een warmtenet.


Onderweg naar 2050 ontwikkelen de kennis en technische mogelijkheden zich voortdurend. Dit volgen we op de voet, zodat we samen met onze stakeholders keuzes kunnen maken op basis van de laatste inzichten.


De duurzaamheidsopgave waar we voor staan is groot. Door samen te werken en actief kennis te delen gaan we sneller. We dagen de markt uit om met oplossingen te komen en werken mee aan de toepassing van innovaties. We werken samen in de wijk om tot verduurzaming tegen de laagste maatschappelijke kosten te komen. Daarbij houden we alle opties open die voldoen aan onze randvoorwaarden: zoveel mogelijk CO2 reductie, haalbare investeringslasten voor Portaal en betaalbare woonlasten voor onze huurders.


Kijk ook eens op de website van Portaal

Comentarios


bottom of page