top of page

Top 10 duurzame woningcorporaties

Duurzaamheidsprijs 2021

Tijdens de eerste editie van de duurzaamheidsprijs in 2021 reikten we de prijs voor meest duurzame en energiezuinige corporatie uit aan de top 10 van de lijst van afgelopen jaar. De uitreiking bij de top 3 legden we vast op een video. Prijswinnaars (1) De Kernen, (2) Vechtdal Wonen en (3) Provides kregen hun prijs uitgereikt op een van hun verduurzamingslocaties en leggen uit wat zij belangrijk vinden bij verduurzaming.Republiq duurzaamheidsprijs

De duurzaamheidsprijs voor woningcorporaties is tot stand gekomen op basis van open data opgevraagd bij de drie grootste netbeheerders (Stedin, Enexis en Liander) en het Kadaster. Deze gegevens hebben we verwerkt tot jaarreeksen die we met elkaar kunnen vergelijken en op basis van dit vergelijk is de top 50 tot stand gekomen. De stappen zijn in onderstaande afbeelding weergegeven.


InnAut maakte de award

Voor de award van de duurzaamheidsprijs, de duurzame prijs die de top 10 ontvangt, werkten wij samen met InnAut. InnAut is een technische sociale onderneming die mensen begeleidt naar een baan of opleiding binnen de techniek. Of, zoals ze zelf zeggen: "wij leren mensen de waarde in te zien van wat ze wél kunnen, in plaats van de beperking van wat ze niet kunnen". De heren en dames van InnAut ontwierpen én maakten de award helemaal 'from scratch' en het resultaat mag er zijn! Hieronder een aantal foto's van de totstandkoming van de awards.


Doorsnedes van de top 50

Op basis van de gegevens van de top 50 zijn een heleboel verschillende doorsnedes te maken. Bijvoorbeeld waar de woningen van de top 50 liggen. Of hoeveel CO2 ze hebben bespaard. Of natuurlijk wie de netbeheerders zijn.


Het originele nieuwsbericht van Republiq lees je hier.


Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page